ЙОГА с Катя

Търсите йога в Перник? Представяме ви нашия йога инструктор – Катя Петрова. Тя е с дългогодишен опит и практика и вече 9 години практикува йога.

Завършила е различни обучения, курсове и квалификации в областта на класическа йога – Хатха йога, Ин йога, звуколечение с тибетски купи. Тя е дипломиран инструктор по йога от НСА и Българска федерация по йога. От 5 години споделя знанията и опита си.

В йога практиките се включват различни асани , дихателни практики и ралаксация. Цялата съвкупност от комплексни пози подобряват гъвкавостта, укрепват мускулната маса и усъвършенстват стойката и гръбнака.

Чрез дихателните практики се научаваме да осъзнаваме дишането, използваме гръдния кош в целия му капацитет, поддържайки концентрация и внимание.

С релаксациите – влияем и подобряваме психическото здраве, премахваме натрупаното напрежение , умора и стрес . В днешния забързан живот, йога ни дава възможност за по- добро физическо състояние на тялото, вътрешно спокойствие и хармония , позитивизъм, радост и удовлетворение.

Йога е практика, която може да се адаптира към всеки, с внимание да се вслушаме в тялото си и напредваме със своето темпо. Йога е начин на живот, който е пълноценен, изпълнен с енергия, хармония и мир със себе си и околните.

Йога е вдъхновение и както е казал Патанджали, бащата на йога:
“ С вдъхновението, духът не знае граници“.

Практики по йога в център У дома, Перник:
понеделник и сряда от 19.30 в зала Слънце